Even voorstellen: Nanne Sluis

De tweede roeier die we aan jullie mogen voorstellen is Nanne Sluis. Nanne is in 2003 lid geworden van Gyas en na een jaar competitie roeien is hij in 2005 EJZ gaan roeien. In 2008 is hij voor het eerst uitgezonden naar het studenten WK, waar hij zilver heeft gehaald. Daarnaast heeft hij in 2012 de Olympische Spelen in Londen gestart en in 2014 het WK. Zeer grote prestaties dus!

Waarom wil jij meedoen aan de waddenrace?

‘’Het lijkt mij natuurlijk hartstikke leuk! Sowieso is het voor Gyas een mooi evenement, dat maakt het hartstikke leuk om mee te doen. Het is ook iets wat je maar één keer doet, dus daar wil ik wel bij zijn. Daarnaast is het ook gewoon leuk om met deze jongens te racen. We zijn allemaal nog veel te fanatiek en hebben een bak aan ervaring dus reken maar dat er straks zo hard mogelijk geracet gaat worden.’’

Hoe ga jij je voorbereiden op de race?

‘’Qua roeien lukt het wel. Het is nu de kunst om die boot op gang te houden. Wat dat betreft is het vooral een fysieke uitdaging. Maar tot nu toe gaat het goed! Ik heb met Geert in november de 2+ gewonnen tijdens de Hel van het Noorden, daarnaast hebben we ook een marathon in een C2+ geroeid. Met Gerbren heb ik de 2+ in 2014 tijdens het WK geroeid. De 2+ is ook wel een zwaar nummer dus ik heb wel veel ervaring in zware boten en met hobbelig water. Ik denk dat we dat deze zomer veel in de Ombra gaan roeien. Dat is een C2* en dit komt aardig in de buurt qua gewicht per roeier. Veel mensen denken dat als je op moeilijk water moet roeien je ook op moeilijk water moet oefenen, maar dat valt denk ik wel mee.’’ 

Heb je dan ook al ervaring met roeien op zee?

‘’Dat niet echt. Ik heb wel eens achter bootjes aan geroeid en met de testdag hebben we bij IJmuiden geroeid. Op zich valt het wel mee, maar het roeien op zee geeft wel een extra dimensie. Het is wel hartstikke vet om op zee te roeien, laat staan racen en dat hebben we nog niet zoveel gedaan. Het blijft gewoon roeien en je blad moet nog steeds in en uit het water.’’

Wat zijn jouw verwachtingen van de race?

‘’Dat het een supergroot evenement wordt. Verder heb ik nog niet echt de route bekeken maar het wordt denk ik nog wel een uitdaging om de snelste route te vinden. Met alle ondieptes is een rechte lijn niet mogelijk maar ik denk wel dat we iets aan afstand kunnen winnen op de veerboot.’’

Hoe schat je jullie kansen in, denk je dat jullie winnen of kan Wagenborg het jullie nog lastig maken?

‘’Dat ligt een beetje aan de omstandigheden. Als ik mag geloven hoe hard we moeten varen dan gaan we dat wel redden. Je moet natuurlijk wel drie kwartier hard roeien met jongens met wie je niet zo vaak traint, dus de uitdaging zit hem in het bij elkaar houden. Maar als we de koppen goed houden dan gaat dat wel lukken.’’

Wil je zelf nog dingen kwijt aan de lezers?

‘’Ik hoop dat het een spannende race wordt en dat zo veel mogelijk mensen ons komen aanmoedigen!!’’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *